MTB 7130+

MTB 7130+
Verdens bedste MTB klub

søndag den 20. juli 2014

1.Etape Craft BIKE Transalp 2014

1.Etape Craft BIKE Transalp 2014
Oberammergau -Imst
100 km 2215 højdemeterEndelig oprandt dagen . Jeg var egentlig fuldstændig klar og selvsikker til 1.Etape.Der var egentlig ingen bekymringer aftenen før.Alt var klar og spillede max.Træning havde været ok .
Så da jeg lagde mig til at sove glædede jeg mig bare til løbet skulle gå igang.
Men underbevidstheden arbejder åbenbart uafhængig ,så jeg sov udemærket og så drømte jeg den vildeste drøm. Da vi stod i startblokken gik der ild i alle ledninger(!!!)på cyklen og alle ledninger!!) og kabler brændte.Det udbrændte totalt.Starten gik 45 min.senere så jeg måtte hen til cykelhandleren og have det fikset. Starten gik af en eller anden grund i Odder !! Odder til Riva del Garda er egentlig også noget af et løb. Jeg var af uransagelige årsager nød til at låne begge MLs hjul for at komme derhen Meget pænt af ML må man sige. På vej hen til cykelhandleren faldt delene af cyklen en efter en og det ble mere tvivlsomt om jeg nogensinde nåede til start.Klam vågnede jeg og kunne konstatere at det bare var en drøm.
Vejret var perfekt og vi kunne se frem til en dag med 25 grader og måske en enkelt byge sidst på dagen.
Dagens rute bød på 97 km og 2250 højdemeter.Løbets letteste rute.
Fed stemning i startblokkene .Vi skulle starte i nummerorden og efter dagen etape vil det blive efter de tider vi kører.


Starten var neutraliseret de første 20 km for at feltet kunne blive strukket ud. Det forgik på asfalt ,en let stigning på 2 % og ca 29-30 i snit.Godt nok et stort felt.Der var fart på. Efter 30 km skulle vi ind på Plaansee trails som skulle være ret fede. Der ventede vi ca ½ time pga alle de ryttere skulle ind  på singletrail.Lidt træls ,men det havde den effekt at efter det var løbet meget mere roligt ,rigtig fedt.
Det var god fart på og ikke specielt anstrengende indtil vi kom til Mäuerle .Dagens første lille bjerg,men ret stejlt .Tror det var ca 300 højdemeter,men tit 15-18 % . stigning.Der var faktisk mange der trak her.(Selvfølgelig ikke os :) )Herefter en fin blanding af grusveje og skovstier.Rigtig flot og ikke vanvittig anstrengende.Efter 65  km kom der en god stigning på spor mm.Så kom vi til finalen Marienbergjoch hvor vi skulle nappe 800 højdemeter på 11 % gennemsnitlig stigning.Det gik ret udemærket .Forbavsende at mange trak ret langt nede.Men da vi kom til ca.150 hm før toppen stod der "push /carry på beskrivelsen af ruten. Det gjorde vi også.Det gjorde alle. Det er vist meget få mennesker der kunne cykle det.Det var p.... hårdt og træls at trække.På toppen synes jeg lige jeg ville tage en selfie med en alpeko . Men den slikkede mig for hårdt pga saltudttræk,så det blev ikke helt vellykket. Herefter var det ren wellnesstur resten af vejen hjem.Masser af fede udsiger og fine spor .Virkelig lang nedkørsel og vi nåede i mål kl 16  i en tid på  5.59 .Egentlig ok efter ½ times venten. Vi trampede ihvertfald alt havde vi kunne hele dagen . I målområdet kunne vi få vasket og ordne cykler og slænge os i sækkestole og drikke kaffe og kigge på at folk kom i mål og hvad der ellers foregik.

Vi var egentlig rigtig godt tilfredse. Samarbejdet og alle træningsturene sammen virkede .Vi vidste hvor vi havde hinanden og alle aftaler holdt. Man skal holde rimelig tæt kontakt ellers går det let galt. Man skal Ikke uden for synsvidde .Det går ikke.
Vi blev nr.101 i Masterclass ud af 198. Det er egentlig ok for vi er jo 97 år tilsammen og klassen starter ved 80 år. De gutter der kører i grandmasterclass (over 100 år tilsammen) kører heller ikke mange mnutter langsommere. Der er nogen der er ualmindelig seje og godt kørende. 3 ½ time var bedste tid idag. Selvfølgelig professionel fabrikshold ,men alligevel komplet uforståeligt at det kan lade sig gøre.
Jeg snakkede også med Nordic Ladies da de kom ind efter 7 timer.De havde også haft en god tur.
Sine kom alene i mål ,Stephen var styrtet og havde fået skrammer og muligvis knogler brækket i håndleddet ,så han må desværre udgå. Sine kan fortsætte alene og måske kan hun finde en ny makker.For der er andre i samme situation. ML og Lars kom glade i mål kl 1730.


Herefter var vi til pastaparty. Maden er med i prisen og det var faktisk super mad. Suppe ,pasta carbonara og kage,salat .
Imorgen er det Imst-Nauders 87 km og 2900 højdemeter. Groft sagt 3 bjerge der skal besejres.
De lover regnvejr,så det bliver nok en noget lidt barskere tur
Jeg må lige slå fast med det samme.Trans alp er ikke et småfesent arrangement. Der er en vis storhed over det og det er tyskere der arrangerer ,så det ser ud til at ALT er under kontrol.2 kommentarer:

  1. Rigtig god beskrivelse, Robert!
    Lyder som noget af en start, du havde dig... Og så allerede inden du kom ud af sengen :o)
    Det ser ud til, det lever op til forventningerne!
    Ser frem til at høre mere om de næste dage :)

    SvarSlet